TRAGEDIJA Šokantan slučaj u Kini

Majka nije mogla da skloni pogled sa društvenih mreža i za to vrijeme joj se kćerke ugušile u moru

Blic.rs

Foto: Ilustracija


Osmogodišnje bliznakinje udavile su se u Kini zato što njihova majka nije mogla da odvoji pogled od mobilnog telefona. Žena je priznala policiji da je postavljala sadržaje na društvene mreže samo nekoliko metara od obale kada je primijetila da joj nema djece, prenieli su mediji u Kini. 

Odmah je pozvala policiju, koja je poslala 400 spasilaca da pretraže područje, a tijela djevojčica nađena su u moru ponedjeljak, dan nakon što je prijavila njihov nestanak.

Sestre Pej Juanđin i Pej Juantong provodile su raspust s majkom u Ćingdau, popularnom ljetovalištu udaljenom oko sedam sati kolima od Pekinga, gdje su živjele, prenosi Blic.rs.

Kada je majka primijetila da ih nema bilo je oko tri sata poslije podne, a bile su na divljoj plaži, gdje nema spasilaca. Na tom dijelu obale voda dostiže dubinu od šest metara, a djevojčice su bile visoke oko 120 centimetara.

Nemili događaj izazvao je gnjevne reakcije širom Kine i mnogi su osudili majku zbog opsjednutosti mobilnim telefonom. Neki mediji, međutim, ističu da se tragedija ne bi desila da je na plaži bilo spasilaca. "China News" takođe navodi da je na plaži, doduše, postavljena tabla na kojoj piše da je "zabranjeno kupanje", ali da se mnogi ljudi ipak kupaju.

List je pozvao gradske vlasti da pojačaju nadzor nad divljim plažama kako bi spriječila nesreće.

Više o temi Kina

NEVJEROVATNO
Djevojčica preživjela pad sa 17. sprata
NA VRH

Podijeli članak na