SVIJET Borba protiv terorizma nastavlja biti jedan od glavnih prioriteta turske vojske

Turski ministar: Samo smo se mi s ISIL-om borili prsa u prsa

Neutralizirali gotovo 3.000 najradikalnijih pripadnika terorističke organizacije

Piše: Fena

Hulusi Akar

Foto: AFP


Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar poručio je da je njegova zemlja jedina koja se prsa u prsa borila protiv terorističke organizacije ISIL te neutralizirala skoro 3.000 najradikalnijih njihovih pripadnika. 

Akar je govorio na ceremoniji u Ankari organiziranoj povodom dodjele činova unaprijeđenim turskim oficirima. 

U obraćanju na ceremoniji, Akar je istakao kako Oružane snage Republike Turske nastavljaju rame uz rame raditi na očuvanju nacionalnog jedinstva i zajedništva, te kako je glavni cilj mir i sigurnost svih 80 miliona stanovnika Turske.

Akar je dalje naveo da borba protiv terorizma svakako nastavlja biti jedan od glavnih prioriteta turske vojske. 

- Ova borba neće prestati, sve dok ne bude neutraliziran i posljednji terorista - podvukao je Akar, te naglasio da će borba protiv terorista u narednom periodu biti intenzivnija.

Dodao je također da Turska ulaže i velike napore da se u sirijskom Idlibu zaustave napadi, uspostavi sigurnost i nesmetano dostavlja pomoć za tri do 4,5 miliona ljudi. 

- Mi smo jedina država koja je na kopnu došla licem u lice s ISIL-om. Drugi su ovu borbu vodili iz zraka ili na drugi način. Naša vojska je, boreći se prsa u prsa, neutralizirala gotovo 3.000 najradikalnijih pripadnika terorističke organizacije - poručio je Akar.

NA VRH

Podijeli članak na