NJUJORK

Igor Crnadak na debati 73. zasjedanja Generalne skupštine UN-a

Učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana i komesara za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana

Arhiv

Srna

23.9.2018

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovat će od 25. do 27. septembra na debati 73. zasjedanja Generalne skupštine UN-a u Njujorku. 

Crnadak će učestvovati na otvaranju generalne debate, kao i na sastancima na visokom nivou i regionalnim sastancima, koji će biti održani na marginama debate, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Planirano je da Crnadak učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana i komesara za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana (Johannes Hahn), sastanku ministara vanjskih poslova Centralnoevropske inicijative, kao i na radnoj večeri čiji je domaćin visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federika Mogerini (Federica Mogherini).

Na marginama generalne debate Crnadak će se sastati s generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom (Thomas Greminger) i izvršnim direktorom Komiteta za borbu protiv terorizma Mišel Koninsks (Michèle Coninsx).

U Njujorku je planirano i potpisivanje dokumenta o uspostavljanju diplomatskih odnosa s Republikom Vanuatu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.