OTVORENO

Mišel Obama u svojoj knjizi otkrila neobičan detalj o kćerkama

Pozvala ljude da progovore o problemima koje imaju

Arhiv

Avaz.ba

9.11.2018

Nekadašnja prva dama Amerike Mišel Obama (Michelle) otkrila je u svojoj knjizi "Becoming Michelle Obama" da je imala velike poteškoće s plodnošću zbog čega je bila primorana na umjetnu oplodnju.

- Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno nakon prvog pobačaja prije 20 godina - kazala je Obama prilikom predstavljanja svoje knjige na ABC-jevoj emisiji "Good Morning America".

Mišel i Barak (Barack) išli su na nekoliko terapija i savjetovanja supružnika, piše u knjizi od 426 stranica. 

- Kroz savjetovanje naučili smo razgovarati o našim razlikama. Znam kako postoji mnogo mladih parova koji se bore i misle kako nešto nije uredu s njima. Želim da znaju kako smo Barak i ja, koji imamo fenomenalan brak i volimo jedno drugo, radili na našem braku i odnosima - kazala je Obama.

U 34. godini shvatila je kako je biološki sat stvaran i da je njen problem s reproduktivnim sistemom više nego ozbiljan, zbog čega se odlučila na umjetnu oplodnju. Tada je dobila prvu kćerku, danas dvadesetogodišnju Maliju.

Tri godine poslije Mišel i Barak su se ponovo odlučili za umjetnu oplodnju kada su dobili Sašu (Sasha).

- Najgora stvar koju žene čine same sebi jeste što ne govore istinu o svom tijelu i poteškoćama koje imaju. Moramo progovoriti i zatražiti pomoć. Moramo pričati i o pobačajima i o poteškoćama sa začečem - istakla je Mišel.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.