POLJSKA

Pogledajte snimak brutalnog napada nožem na gradonačelnika Gdanjska

Napadača su priveli policajci

Index.hr

14.1.2019

Gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pavel Adamović (Pawel Adamowicz) je napadnut nožem u nedjelju navečer na dobrotvornom skupu, objavila je policija potvrdivši informacije koje su ranije objavili mediji.

Gradonačelnik je prevezen u bolnicu, gdje je dežurni ljekar Jerzi Karpinski (Jerzy)  ocijenio njegovo stanje "veoma ozbiljno" te je podvrgnut operativnom zahvatu, prenose poljski mediji.

Napadač priveden

Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja. Napadača su priveli policajci, a prema portparolu, riječ je o 27-godišnjem stanovniku Gdanjska.

Snimak na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvor i "mučila". 

"I zato Adamovič mora umrijeti", uzviknuo je muškarac.

Na dužnosti gradonačelnika Adamovič (53) je od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima ujesen 2018. 

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Poljske Andžej Duda (Andrzej) odmah su izrazili solidarnost s Adamovičem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.