REAKCIJE

Tramp: Ponuda je odbijena prije nego sam i ustao da govorim

Uputio poruku Nensi Pelosi, američkoj demokratskoj političarki koja trenutno vrši dužnost predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa

Donald Tramp. Arhiv

Avaz.ba

20.1.2019

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) ponovno se oglasio na svom Twitter profilu, gdje je napisao da je njegova ponuda u vezi s pregovorim i prekidom blokade vlade odbijena prije nego je i ustao da govori.

Uputio je poruku Nensi Pelosi (Nancy), američkoj demokratskoj političarki koja trenutno vrši dužnost predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Nensi Pelosi (Nancy) i neki od demokrata odbili su moju ponudu jučer prije nego što sam čak i ustao da govorim. Oni ne vide zločin i drogu, oni vide samo 2020., što neće dobiti. Najbolja ekonomija! Oni bi trebali učiniti pravu stvar za zemlju i omogućiti ljudima da se vrate na posao - napisao je Tramp. 


U narednom tvitu Donald Tramp je nastavio:

- Ne. Amnestija nije dio moje ponude. To je trogodišnje proširenje DACA-e. Amnestija će se koristiti samo u mnogo većoj mjeri, bilo o imigraciji ili nečem drugom. Isto tako neće biti velikog pritiska da se ukloni 11 miliona i više ljudi koji su ovdje ilegalno - ali budite oprezni, Nensi!

Bitno je podsjetiti da program DACA štiti oko 800.000 osoba, koje su u SAD ušle nelegalno kao djeca ili su ušle sa članovima svoje porodice, kojima je istekla viza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.