SVIJET

Tramp nahvalio Kim Jong-una i otkrio tačan datum i mjesto sastanka sa sjevernokorejskim liderom

Samit će se održati u Hanoiju, u Vijetnamu, 27. i 28. februara

Kim Jong-un i Donald Trump. AFP

Avaz.ba

9.2.2019

Donald Tramp (Trump), predsjednik SAD, na Twitteru je napisao je da su američke diplomate održale veoma produktivan sastanak sa sjevernokorejskim zvaničnicima kada je riječ o njegovom sastanku s Kim Jong-unom, koji će se održati krajem ovog mjeseca u Vijetnamu.

- Moji predstavnici su upravo napustili Sjevernu Koreju nakon veoma produktivnog sastanka i ugovorenog vremena i datuma drugog sastanka s Kim Jong-unom. On će se održati u Hanoiju, u Vijetnamu, 27. i 28. februara. Radujem se susretu s liderom Sjeverne Koreje i unapređenju mira - stoji u Trampovom tvitu.


Tramp je jučer, također, objavio i tvit u kojem hvali Kim Jong-una i njegove napore da od Sjeverne Koreje napravi ekonomsku velesilu.

- Sjeverna Koreja će pod vodstvom Kim Jong-una postati velika ekonomska sila. On će neke ljude možda iznenaditi, ali mene neće sigurno, jer sam ga ja upoznao i vidio sam koliko je sposoban. Sjeverna Koreja postat će raketa, ali ona ekonomska - napisao je Tramp.

Stiven Bigan (Stephen Biegun), američki specijalni predstavnik za Sjevernu Koreju, tri dana je boravio u Pjongjangu, gdje je razgovarao o detaljima vezanim pripremu samita, saopćili su iz Stejt departmenta u petak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.