VENECUELA Snimio govor usmjeren direktno građanima SAD

Maduro snimio video Amerikancima: Vodi se medijski, komunikacijski i psihološki rat

Traži da zaustave Trampa jer će se u suprotnom dogoditi "gori Vijetnam nego što mogu zamisliti"

Avaz.ba
09.02.2019 13:38

Nikolas Maduro

Foto: AFP

Jedan od dvojice ljudi koji se nazivaju predsjednicima Venecuele, dugogodišnji predsjednik te zemlje Nikolas Maduro (Nicolas) snimio je govor usmjeren direktno građanima SAD.

U njemu Amerikance pokušava nagovoriti da zaustave Donalda Trampa (Trump) u namjeri da, kako je rekao, pokrene rat u Latinskoj Americi.

Video je objavljen prije nešto više od sedmicu na Madurovom Facebooku, no skoro ga niko od američkih medija nije prenio.

- Ja sam Nikolas Maduro, ustavni predsjednik Venecuele. Želim poslati poruku narodu Sjedinjenih Američkih Država da vas upozorim na medijski, komunikacijski i psihološki rat koji je razvijen u međunarodnim medijima i posebno u SAD protiv Venecuele - započeo je svoje obraćanje Amerikancima Maduro. 

Građanima SAD poručio je da ne vjeruju medijima.

- Ova kampanja je pripremljena da opravda državni udar u Venecueli koji je osmišljen, finansiran i aktivno podupiran od administracije Donalda Trampa. Vodi se brutalna kampanja lažnih slika i montiranih videa. Ne vjerujte svemu što vidite i što kažu na televiziji ili u američkim novinama - kazao je.

Maduro od Amerikanaca traži da zaustave Trampa te im je poslao poruku da se u suprotnom sprema "gori Vijetnam nego što mogu zamisliti": 

- Govorim vam iz srca. Ne mogu izmisliti da Venecuela i Maduro imaju oružje za masivno uništenje, ne mogu intervenirati pa svakodnevno izmišljaju laži i lažne vijesti da opravdaju agresiju na našu zemlju. Apeliram na vašu savjest, apeliram na vašu solidarnost, apeliram da se probudite i prihvatite istinu. Ne dopustimo u Latinskoj Americi novi rat kakav je bio u Vijetnamu. Ako američka vlada namjerava intervenirati u Venecueli, imat će puno gori Vijetnam nego što možete zamisliti. Ne želimo nasilje. Ne dopustite ga - poručio je između ostalog Maduro. 

NA VRH