VENECUELA

Maduro snimio video Amerikancima: Vodi se medijski, komunikacijski i psihološki rat

Traži da zaustave Trampa jer će se u suprotnom dogoditi "gori Vijetnam nego što mogu zamisliti"

Nikolas Maduro. AFP

Avaz.ba

9.2.2019

Jedan od dvojice ljudi koji se nazivaju predsjednicima Venecuele, dugogodišnji predsjednik te zemlje Nikolas Maduro (Nicolas) snimio je govor usmjeren direktno građanima SAD.

U njemu Amerikance pokušava nagovoriti da zaustave Donalda Trampa (Trump) u namjeri da, kako je rekao, pokrene rat u Latinskoj Americi.

Video je objavljen prije nešto više od sedmicu na Madurovom Facebooku, no skoro ga niko od američkih medija nije prenio.

- Ja sam Nikolas Maduro, ustavni predsjednik Venecuele. Želim poslati poruku narodu Sjedinjenih Američkih Država da vas upozorim na medijski, komunikacijski i psihološki rat koji je razvijen u međunarodnim medijima i posebno u SAD protiv Venecuele - započeo je svoje obraćanje Amerikancima Maduro. 

Građanima SAD poručio je da ne vjeruju medijima.


- Ova kampanja je pripremljena da opravda državni udar u Venecueli koji je osmišljen, finansiran i aktivno podupiran od administracije Donalda Trampa. Vodi se brutalna kampanja lažnih slika i montiranih videa. Ne vjerujte svemu što vidite i što kažu na televiziji ili u američkim novinama - kazao je.

Maduro od Amerikanaca traži da zaustave Trampa te im je poslao poruku da se u suprotnom sprema "gori Vijetnam nego što mogu zamisliti": 

- Govorim vam iz srca. Ne mogu izmisliti da Venecuela i Maduro imaju oružje za masivno uništenje, ne mogu intervenirati pa svakodnevno izmišljaju laži i lažne vijesti da opravdaju agresiju na našu zemlju. Apeliram na vašu savjest, apeliram na vašu solidarnost, apeliram da se probudite i prihvatite istinu. Ne dopustimo u Latinskoj Americi novi rat kakav je bio u Vijetnamu. Ako američka vlada namjerava intervenirati u Venecueli, imat će puno gori Vijetnam nego što možete zamisliti. Ne želimo nasilje. Ne dopustite ga - poručio je između ostalog Maduro. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.