HEROJ ZAJEDNICE

Mladić radio 32 sata na više mjesta da bi gosti bili sigurni

Ostao u hotelu smirivati zabrinute goste

Sečl Smit: Radio poslove koje nikada nije znao kako bi gosti bili zadovoljni. Printscreen

A. P. / Avaz.ba

24.9.2019

Sečl Smit (Satchel Smith) je mladić iz Bomonta u Teksasu, saveznoj državi koju je pogodila tropska oluja Imelda i izazvala poplave i jak vjetar.

Sečl radi u hotelu u ovom gradu. Tropska oluja je učinila da i gostoprimstvo dođe do izražaja. Kada je krenuo na posao, Sečl je mislio da će raditi 8 sati kao i obično. Međutim, zbog oluje nije mogao napustiti hotel, te je ostao i smirivao uznemirene i zabrinute goste.

Radio je 32 sata kao sobar, kuhar, recepcionar, konobar i šta god je bilo potrebno da gosti budu usluženi. Ovaj 21-godišnjak je u tom trenutku bio jedini zaposleni u hotelu i skoro dva dana se sam brinuo o gostima. Zbog profesionalizma, gostoprimstva i pribranosti, Andžela Čendler, koja je u to vrijeme bila smještena u tom hotelu, proglasila ga je herojem. 

Javljao se na telefone, odgovarao na sva naša pitanja, brinuo se o tome da imamo topli napitak i poslužio nam je topli doručak - napisala je Čendler na društvenoj mreži Facebook, i dodala da je sve to radio s osmijehom na licu. 

Ipak, on je priznao za "CNN Travel" da se osjećao veoma napeto sve vrijeme. Prije toga je bio samo recepcionar, a onda je odjednom morao da postane i kuhar, konobar, da održava higijenu i odnosi narudžbe u sobe gostiju.  

Nikada nisam radio u kuhinji, veoma loše kuham, ali shvatio sam da, ukoliko želim da gosti budu zadovoljni, moram se potruditi da sve postignem - rekao je Sečl Smit. 

Uspio je, jer su na kraju svi gosti bili zadovoljni. Svi su bili okupljeni i držali se zajedno u tim momentima. 

Gosti su mi pomogli. Izgledali smo poput velike porodice - rekao je Sečl. 

Usluživao je goste čak 32 sata, dok jedan od kolega nije uspio doći, a i nakon toga je ostao nekoliko sati. Iz hotela nije mogao izaći zbog oluje. Odspavao je u hotelu, zatim ustao i nastavio raditi, dok nisu po njega došli roditelji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.