HOROR Prevozio mrtva tijela u prikolici

Ko je vozač u čijem kamionu je pronađeno 39 leševa?

Identificiran pomoću fotografija sa Facebooka

Avaz.ba / Index.hr
23.10.2019 23:23

Mo Robinzon: Osumnjičen za smrt 39 osoba

Foto: Facebook

Danas je u prikolici kamiona u Esexu u Engleskoj otkriveno 39 mrtvih tijela.

Vozač kamiona koji je prevozio leševe je 25-godišnji Mo Robinzon (Robinson) iz Sjeverne Irske. Uhapšen je pod sumnjom na ubistvo vezano uz smrt 39 ljudi.  

Lokalni policijski i društveni izvori su pomoću fotografija sa Facebooka zaključili da je vozač Mo Robinzon. Njegov Facebook profil je ispunjen slikama kamiona, a objavio je i kabinu kamiona u kojem je prevozio leševe. 

U njegovom domu, u Portadaunu na jugoistoku Sjeverne Irske, vlada šok. Brat Robinzonove djevojke vidno je bio potresen, rekavši kako se s njim nisu čuli neko vrijeme i nisu znali što se dešava. Žena koja je iz kuće skupljala odjeću i pse nije željela ništa komentirati.

  • Robinzonov Facebook profil preplavljen slikama kamiona
    Robinzonov Facebook profil preplavljen slikama kamiona Foto: (Facebook)

Policija u Sjevernoj Irskoj potvrdila je da sarađuje s policijom Esexa u istrazi zločina. Kamion marke Scania registriran je u Bugarskoj na kompaniju čija je vlasnica žena iz Irske. Kamion je, kako saznaje BBC, u Veliku Britaniju ušao u subotu preko luke Holihed, a krenuo je iz Bugarske.

- Ovo je tragičan događaj u kojem je živote izgubio velik broj ljudi. Istraga je u toku, kako bismo utvrdili što se dogodilo. U toku je identifikacija žrtava. Vjerujemo da je kamion stigao iz Bugarske u subotu, 19. oktobra. Vozač kamiona je uhapšen i u pritvoru je. Nakon što smo primili dojavu o pronalasku kamiona, stigli smo na mjesto događaja. Sve osobe koje su se nalazile u kamionu bile su mrtve - saopćila je policija.

Kako se saznaje, u Veliku Britaniju je ušao brodom iz Belgije, kada se kamionom ukrcao u kontejner na brodu u Zebrugesu.

Glasnogovornik belgijskog državnog tužilaštva Erik Van Dujs (Eric Van Duyse) je rekao da nije poznato koliko vremena je bio u Belgiji, te da je tužilaštvo otvorilo istragu. Identifikacija žrtava, kako javljaju britanski mediji, započela je večeras na sigurnoj lokaciji Tilberi Doks, gdje je kamion premješten.

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) je na Twitteru reagirao na ovaj stravičan slučaj.

- Zgrožen sam tragičnim incidentom u Esexu. Redovno primam najnovije informacije od policije kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo. Moje misli su sa svima koji su preminuli i njihovim bližnjima - napisao je.  

Komentari

NA VRH