RIJEKA

Suludo objašnjenje hrvatske policije o ranjavanju migranta

Policajac se spotaknuo te pritom i ozlijedio, a u tom trenutku njegovo je oružje još jednom opalilo...

Božinović: Vatreno oružje nije bilo korišteno protiv konkretne osobe. Arhiv

Fu. M. / Avaz.ba

18.11.2019

Hrvatska policija saopćila je danas da je završen uviđaj nesretnog slučaja kod Rijeke kada je policija teško ranila jednog migranta, dok je pokušavao prijeći do Slovenije.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je da je policajac upucao migranta, međutim pokušao je to opisati na drugačiji način.

- Što se tiče onoga što bi eventualno u ovom trenutku mogao kazati to je da je... da nije utvrđeno da bi korištenje vatrenog oružja bilo usmjereno prema konkretnoj osobi - kazao je Božinović.

Hrvatski mediji prenijeli su i još jedno bizarno objašnjenej kako se ustfvari desio incident.

- Neslužbeno se doznaje da je do ozljeđivanja stradalog migranta došlo nakon pucanja u zrak, nakon što je veća grupa migranata vrlo blizu mjesta incidenta kamenjem i drugim priručnim sredstvima napala policajce. Policajac koji je upotrijebio vatreno oružje tada je nekoliko puta na hrvatskom i engleskom jeziku upozorio da je riječ o policiji te da je primoran koristiti oružje. Potom je ispalio dva metka u zrak iz oružja koje nije bilo usmjereno prema migrantima. Kad je krenuo prema njima, policajac se spotaknuo te pritom i ozlijedio, a u tom trenutku njegovo je oružje još jednom opalilo, no nije bilo usmjereno prema migrantima, već je moguće da se hitac odbio od tvrde površine te tako ozlijedio migranta, što će utvrditi istraga - stoji u neslužbenim policijskim informacijama doturenim medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.