HRVATSKA Posljednji dan za predaju predsjedničkih kandidatura

Grabar-Kitarović prikupila 231.652 potpisa i ponovila da bi Bandiću donijela kolače u zatvor

Svaka osoba je nevina dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja, kazala Grabar-Kitarović

Fu. M. / Avaz.ba
03.12.2019 12:51

Grabar-Kitarović: Prikupili više od 231.652 potpisa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U ponoć istječe rok do kada potencijalni kandidati za predsjednika Hrvatske moraju Državnom izbornom povjerenstvu predati svoje kandidature uz najmanje 10.000 potpisa podrške birača.

Potpise kandidatura danas su predali aktuelna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i kandidat Miroslav Škoro.

Kako piše HRT, tokom dana predaju potpisa najavili su i Dario Juričan, Katarina Peović i Ivan Pernar. Do sada su kandidature predali Zoran Milanović, Mislav Kolakušić, Nedjeljko Babić, Dejan Kovač i Anto Đapić, dok je Vlaho Orepić sinoć odustao.

- Prikupili smo više od 231.652 potpisa - izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović, koja je zahvalila svima koji su učestvovali u prikupljanju potpisa. 

Uz Grabar-Kitarović, njene potpise predali su aktualni premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Novinare je najviše zanimala njena izjava da bi Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor ako bude osuđen. Upitana je li se šalila ili je mislila ozbiljno, Grabar-Kitarović je poručila: "Rekla sam, ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu je da je svaka osoba nevina dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja." 

Komentari

NA VRH