VAŠINGTON Nakon glasanja u Kongresu

Tramp ogorčen: Radikalna ljevica i demokrati koji ne rade ništa, žele me opozvati, ovo je napad na Ameriku

Al. Ti. / Avaz.ba
19.12.2019 07:16

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) rigao je vatru na Demokratsku partiju nakon što je Kongres izglasao njegov opoziv.

Podsjećamo, 230 zastupnika glasalo je za opoziv - demokrati su glasali sa 229 glasova za, a pridružio im se jedan nezavisni zastupnik. Nijedan republikanac nije glasao za opoziv Trampa. Protiv opoziva glasalo je 197 zastupnika - svi republikanci, zajedno s još dvoje demokrata.

- Dok se borimo da stvorimo još radnih mjesta u Mičigenu, radikalna ljevica u Kongresu ispunjena je mržnjom, bijesom i zavisti. Ti su ljudi ludi - napisao je Tramp u samo jednoj od nekoliko poruka na Twitteru.

Optužio je demokrate da žele da preokrenu ishod izbora iz 2016. godine, kad je on (ne)očekivano pobijedio.

- Možete li vjerovati da će me radikalna ljevica i demokrati koji ne rade ništa, opozvati, a nisam napravio ništa. Užasna stvar - napisao je u jednom tvitu i nastavio:

- Takve užasne laži radikalne ljevice i demokrata koji ne rade ništa. Ovo je napad na Ameriku i napad na Republikansku stranku!!!! - napisao je u ponovo na Twitteru.

Posebno je važno naglasiti da odluka Kongresa ne znači da je Tramp smijenjen s dužnosti predsjednika SAD. O njegovoj smjeni odlučivat će Senat, ali je protiv Trampa sada službeno pokrenut opoziv (eng. impeachment). Ovo je treći put u historiji da je Kongres izglasao opoziv predsjednika.

Komentari

NA VRH