JEZIVO Koronavirus oduzima živote

Horor u bolnici u Vuhanu: Vreće s mrtvima na gomili

Uhapšen muškarac nakon što je potajno snimio situaciju u ovom gradu

Avaz.ba

Vuhan

Foto: Screenshot


Snimak iz Vuhana, središta zaraze koronavirusom, proširio se nakon što ga je na Twitteru podijelila novinarka Dženifer Zeng (Jenifer).

U Kini je navodno uhapšen muškarac nakon što je potajno snimio vreće s mrtvim tijelima u bolnici u Vuhanu koji se vodi kao epicentar zaraze koronavirusom. 

Šokantan snimak objavljen na Twitteru traje 75 sekundi, a muškarac Feng Bin, koji ga je napravio, tvrdi da prikazuje osam tijela u vozilu ispred strogo čuvane gradske bolnice broj tri.

  • Tijela umrlih od koronavirusa

    Tijela umrlih od koronavirusa

    Foto: Screenshot


Feng Bin, također, tvrdi da je vidio još tijela unutar bolnice, od kojih se jedno navodno nalazilo na odjelu pored ostalih bolesnih pacijenata. Snimak prikazuje ljekare obučene u zaštitna odijela, a čuju se i pacijenti koji jauču od boli. 

Tokom trajanja snimka jedan pacijent im umire na krevetu, i to pred očima muškarca koji tvrdi da je riječ o njegovom ocu. 

Nakon što napusti bolnicu, čini se da je u međuvremenu još jedno tijelo smješteno u vozilo. 

Opis: Dženifer Zeng

Twitter

U zasebnom tvitu navodi se da su Bina uhapsili službenici koji su došli u njegov stan i tražili da mu provjere temperaturu jer su “zabrinuti” zbog njegove posjete bolnici. Nepotvrđeni izvještaj govori da je Bin oslobođen.

Više o temi Wuhan

ZVANIČNO
Kina priznala: Loše smo reagirali
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na