JEZIVO

Horor u bolnici u Vuhanu: Vreće s mrtvima na gomili

Uhapšen muškarac nakon što je potajno snimio situaciju u ovom gradu

Vuhan. Screenshot

Avaz.ba

4.2.2020

Snimak iz Vuhana, središta zaraze koronavirusom, proširio se nakon što ga je na Twitteru podijelila novinarka Dženifer Zeng (Jenifer).

U Kini je navodno uhapšen muškarac nakon što je potajno snimio vreće s mrtvim tijelima u bolnici u Vuhanu koji se vodi kao epicentar zaraze koronavirusom. 

Šokantan snimak objavljen na Twitteru traje 75 sekundi, a muškarac Feng Bin, koji ga je napravio, tvrdi da prikazuje osam tijela u vozilu ispred strogo čuvane gradske bolnice broj tri.




Tijela umrlih od koronavirusa. Screenshot

Feng Bin, također, tvrdi da je vidio još tijela unutar bolnice, od kojih se jedno navodno nalazilo na odjelu pored ostalih bolesnih pacijenata. Snimak prikazuje ljekare obučene u zaštitna odijela, a čuju se i pacijenti koji jauču od boli. 

Tokom trajanja snimka jedan pacijent im umire na krevetu, i to pred očima muškarca koji tvrdi da je riječ o njegovom ocu. 

Nakon što napusti bolnicu, čini se da je u međuvremenu još jedno tijelo smješteno u vozilo. 

U zasebnom tvitu navodi se da su Bina uhapsili službenici koji su došli u njegov stan i tražili da mu provjere temperaturu jer su “zabrinuti” zbog njegove posjete bolnici. Nepotvrđeni izvještaj govori da je Bin oslobođen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.