VIDEO Čen Tao iz Jinana snimala je cijeli proces

Zbog koronavirusa ne izlazi, ali je smislila genijalan način da obavi kupovinu

Broj oboljelih od koronavirusa dostigao je skoro 45.000, dok je od njega do sada umrlo 1.300 ljudi

Avaz.ba

Domišljata ideja

Foto: Screenshot


Broj umrlih od koronavirusa iz dana u dan drastično se povećava, a sve je veći i broj zaraženih osoba. Kako se ne bi zarazili, mnogi kineski građani su se zatvorili u kuće, prethodno se opskrbivši nužnim namirnicama, dok su pojedinci smislili originalne načine za nabavku. 

Tako se jedna Kineskinja iz provincije Shandong dosjetila da pomoću vozila na daljinsko upravljanje posjeti najbližu trgovinu, ne napuštajući svoju kuću, piše "NY Post".

Čen Tao iz Jinana snimala je cijeli proces kada je u nedjelju, iz udobnosti svog doma, krenula u kupovinu samo pomoću svog nesvakidašnjeg vozila i kamere.

Ona tvrdi da ovim uređajem može upravljati na udaljenosti od oko 800 metara, što joj je sasvim dovoljno kako bi posjetila najbližu trgovinu.

U kutiju koju vozilo vuče ona je stavila svoj broj mobitela kako bi je vlasnik trgovine mogao nazvati i vidjeti šta želi kupiti.

Na videu se vidi kako ona preko kamere razgovora s osiguranjem. 

Možeš li mi, molim te, pomoći dozvati vlasnika trgovine - pita ona po dolasku vozila na destinaciju, a ubrzo nakon toga radnik osiguranja donosi joj namirnice po koje je došla i smješta ih u kutiju. 

Podsjetimo, broj oboljelih od koronavirusa dostigao je skoro 45.000, dok je od njega do sada umrlo 1.300 ljudi.

Više o temi Koronavirus

EPIDEMIJA
Prva žrtva koronavirusa u Japanu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na