PEKING "No Time to Die"

Kina: Otkazana premijera novog filma o Džejmsu Bondu zbog koronavirusa

Glumačka i ostala ekipa upozorena je da se ne pojavljuju u toj zemlji

Avaz.ba

Kinodvorane, velike firme i događaji u toj državi su zatvoreni već mjesec

Foto: Agencije


Zbog epidemije koronavirusa još jedan film neće imati planiranu premijeru u Kini.

Novi film o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu (James) "No Time to Die" neće imati premijeru u Pekingu u aprilu, uz koju je bila planirana i promotivna turneja, prenijeli su kineski mediji. 

Kinodvorane, velike firme i događaji u toj državi su zatvoreni već mjesec, a čak ako se situacija oko virusa primiri i film ipak bude prikazan u aprilu, kineski fanovi svejedno neće imati priliku vidjeti svoje junake uživo. Glumačka i ostala ekipa upozorena je da se ne pojavljuju u toj zemlji, jer je virusom već sad zaraženo više od 71.000 ljudi širom svijeta. 

Opis: NO TIME TO DIE Trailer

James Bond 007

U Kini su bile otkazane i premijere svih filmova za Valentinovo te je većina naslova za februar otkazana i trenutno se ne zna kad bi se kinodvorane mogle otvoriti.

Kina je jedno od najvažnijih prekookeanskih tržišta za Bond franšizu: prošli film "Spectre" ukupno je zaradio 881 milion dolara širom svijeta, od kojih su 84 miliona zarađena u Kini.

"No Time to Die" bit će posljednji film u kojem Danijel Kreg (Daniel Craig) glumi agenta 007, koji se nalazi u zasluženoj penziji iz koje će ga trgnuti stari prijatelj Feliks Lejter (Felix Leiter), kojeg glumi Džefri Vrajt (Jeffrey Wright).

Više o temi James Bond

FANOVI MOGU ODAHNUTI
Džejms Bond "ostaje muško"
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na