EPIDEMIJA

Raste broj mrtvih: Još jedna žrtva koronavirusa u Italiji

Kina je jutros izvijestila o 150 novih smrtnih slučajeva u epidemiji koronavirusa

U Italiji potvrđeno 212 slučajeva zaraze. Agencije

Avaz.ba

24.2.2020

U Italiji je preminula još jedna osoba od koronavirusa, čime je broj umrlih porastao na šest. Ovu informaciju potvrdila je državna medijska kuća RAI. U izvještaju se navodi da je riječ o osobi iz Breše, koja se liječila od kancera. 

Prije samo sat italijanski mediji objavili su da je preminula peta osoba, a prethodno je objavljeno da je umrla još jedna osoba. Iz bolnice su za CNN kazali da je riječ o 83-godišnjem muškarcu koji je imao ozbiljne zdravstvene probleme, no nisu precizirali koje. Čovjek nije znao da je zaražen, rekli su iz bolnice.

Inače, u Italiji je potvrđeno 212 slučajeva zaraze koronavirusom, čime je Italija postala treća zemlja po broju zaraženih koronavirusom u svijetu.




Italija postala treća zemlja po broju zaraženih koronavirusom u svijetu. Agencije

Podsjetimo, Kina je jutros izvijestila o 150 novih smrtnih slučajeva u epidemiji koronavirusa, što je novi dnevni rekord otkad se u decembru prošle godine virus pojavio, a istovremeno su kineske vlasti objavile da je još 409 ljudi zaraženo.

Od tog je broja 149 umrlih i 398 zaraženih osoba zabilježeno u pokrajini Hubei, centru epidemije, navele su kineske vlasti, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 77.152, a ukupan broj smrti na 2.592.

Ukupan broj smrti od smrtonosnog virusa narastao je na 2.619. Širom svijeta je više od 79.000 slučajeva zaraze i 27 smrti izvan kopnene Kine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.