SKANDAL

Uhapšen Ronaldinjo: Koristio lažni pasoš

Prema pisanju lokalnih medija, vlasti su sve znale od trenutka kad je Ronaldinjo sletio u zemlju, ali nije zadržan na aerodromu kako bi se izbjegla medijska pompa

Ronaldinjo u problemima. Agencije

Avaz.ba

5.3.2020

Brazilski as Ronaldinjo (Ronaldinho) i njegov brat Roberto Asis uhapšeni su u srijedu u Paragvaju zbog toga što su u državu ušli s krivotvorenim pasošima.

Vijest je objavio ''La Nacion'', a paragvajski ministar unutrašnjih poslova otkrio je da su istražitelji upali u jedan hotelski apartman u kojem je Ronaldinjo boravio s bratom. Tamo su prilikom pretresa pronašli dva krivotvorena pasoša.

Prema pisanju lokalnih medija, vlasti su sve znale od trenutka kad je Ronaldinjo sletio u zemlju, ali nije zadržan na aerodromu kako bi se izbjegla medijska pompa.

Prema izvještaju policije, zadržan je i Vilmodens Susa Lira (Wilmondes Sousa), čovjek koji je Ronaldinju i njegovom bratu nabavio pasoše. Ronaldinjo i njegov brat su u pritvoru u hotelu, a u svoju odbranu svjedočit će tokom dana.

Ronaldinjo je u srijedu stigao u Paragvaj kako bi promovirao svoju novu knjigu ''Genij života'', ali i kako bi sudjelovao u jednom humanitarnom događaju. Istražitelji su pokušali kontaktirati Ronaldinjove predstavnike, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.