EKSKLUZIVNO

Zukanović za "Avaz": Prije izlaska iz Italije, svi su igrači testirani te su dobili certifikate

Zukanović: Treniram individualno. Društvene mreže

Piše: G. Š. / Avaz.ba

17.3.2020

Naš reprezentativac iz italijanskog SPAL-a Ervin Zukanović u krugu porodice u Sarajevu, kako kaže, nestrpljivo očekuje završetak pandemije koronavirusa kako bi se mogao vratiti svakodnevnim obavezama na terenu - od treninga do utakmica. 

- Čudna situacija, dobivam svakakve poruke, tipa zašto nisam u izolaciji i slično - rekao je Zukanović za "Avaz, te dodao: 

- Testiranje na koronavirus obavio sam u Ferari neposredno prije polaska u Sarajevo.

Stub odbrane našeg državnog tima već je dvije sedmice u rodnom gradu, gdje mu, inače, živi porodica.

- U Sarajevo sam došao tek kad sam dobio nalaz testiranja. Pa, ne bih ugrožavao svoju porodicu. Ne bi me pustili drugačije... Prije izlaska iz Italije, svi su igrači testirani te su dobili certifikate za izlazak iz države. Za našu javnost, što se tiče grada Sarajeva, ne može se raditi nikakav test ukoliko nemaš nikakve simptome, a ja ih nemam. Međutim, i ovdje sam, također, ispoštovao kompletnu proceduru. Baš sve kako mi je rekao doktor Reuf Karabeg (šef medicinskog tima naše reprezentacije, op. a.). Prijavio sam se i u Općini, i u Domu zdravlja Novo Sarajevo, i  Epidemiološkoj službi. Sve sam odradio prema procedurama - objašnjava Zukanović.    



 

Individualni treninzi

- Prema preporukama medicinskih timova SPAL-a i naše reprezentacije, stvarno se ne krećem nikuda. Samo odem i obavim individualni trening i to je to. Ne idem nigdje gdje je gužva ili grupa ljudi. Čuvam se baš koliko mogu, jer se može dogoditi da mene zarazi neko drugi - rekao je Zukanović.

Zukanović: I u Sarajevu sam ispoštovao kompletnu proceduru. Arhiv

Nakon jučerašnjeg treninga na Grbavici. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.