POTRESNO

Kanavarovo pismo Italiji: Vrijeme je da imamo onaj duh neraskidivog jedinstva

Više od 11 hiljada osoba umrlo

Fabio Kanavaro. Agencije

Al. Ti. / Avaz.ba

31.3.2020

Legendarni italijanski fudbaler i kapiten "Azura" koji je podigao pehar svjetskog prvaka 2006. godine na Mundijalu u Njemačkoj Fabio Kanavaro (Cannavaro) napisao je otvoreno pismo svojoj domovini.

"Pismo Italiji", kako ga je nazvao, ispunjeno je tugom, tjeskobom i bolju. 

- Ne mogu opisati koliko se grozno osjećam dok Italija ovako pati, dok vidim toliko izgubljenih života svaki dan. Moje srce je sa svim ljudima koji su pogođeni, a posebno onima koji su izgubili nekoga bliskog - navodi Kanavaro. 

Ovo pismo dolazi u trenutku kada Italija oplakuje 11.591 osobu koja je umrla u toj zemlji od zaraze koronavirusom.


Fabio Kanavaro. Agencije

Istaknuo je da su svi krivi za potcjenjivanje cijele situacije.

- Sada je vrijeme da se svi povežemo. Da imamo onaj duh neraskidivog jedinstva, kao kada smo postali prvaci svijeta 2006. godine - rekao je 46-godišnjak, koji je u dresu Italije odigrao 136 utakmica.

- Ljudi me često pitaju zašto je Italija osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. Nismo ga osvojili jer smo imali sreće. Pobijedili smo je jer smo imali najbolju ekipu - i jer smo vjerovali da ćemo pobijediti - naglašava Kanavaro.

Nada se kraju noćne more jednom zauvijek.

- Dok se ne nađe vakcina, moramo kopati. Svi se moramo sjetiti da je ova bitka timski napor i da se svi trebamo udružiti u njoj. Naravno, niko od nas nije Supermen, ali kada stojimo zajedno, možemo postići sve. Ostanite snažni, braćo i sestre - napisao je Kanavaro. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.