COVID-19 Barovima i restoranima naređeno je da obustave pružanje usluga

Bangkok zabranio prodaju alkohola

Najmanje 11 drugih pokrajina u Tajlandu već je naredilo privremene zabrane

Avaz.ba

Prodaja alkoholnih pića bit će zabranjena u glavnom gradu Tajlanda

Foto: Print Screen


U sklopu napora za suzbijanje širenja zaraze Covidom-19, prodaja alkoholnih pića u glavnom gradu Tajlanda bit će od petka zabranjena na deset dana.

Barovima i restoranima naređeno je još prošlog mjeseca da obustave pružanje ovih usluga.

Zvaničnici su rekli da je zabrana upotrebe alkohola u Bangkoku neophodna, jer ljudi krše pravila socijalnog distanciranja održavanjem zabava gdje se služe alkoholna pića, čak i dok broj slučajeva koronavirusa raste.

Tajlandski novogodišnji festival Songkran slavit će se u vrijeme zabrane prodaje alkohola. Praznik se obično slavi uz veliko veselje i alkoholna pića, što doprinosi velikom broju smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama. 

  • Najmanje 11 drugih pokrajina u Tajlandu već je naredilo privremene zabrane prodaje alkohola

    Najmanje 11 drugih pokrajina u Tajlandu već je naredilo privremene zabrane prodaje alkohola

    Foto: Arhiv


Zvanična proslava praznika od 13. do 15. aprila već je odgođena, a organizirane grupne proslave su otkazane, prenosi AP. 

Najmanje 11 drugih pokrajina u Tajlandu već je naredilo privremene zabrane prodaje alkohola, uključujući glavnu turističku destinaciju Čijan Maj na sjeveru.

Zdravstveni zvaničnici potvrdili su u četvrtak 54 nova slučaja bolesti, što znači da Tajland ima zvanično 2.423 slučaja zaraze, a u Bangkoku je polovina ukupnog broja zaraženih. U cijeloj zemlji broj smrtnih slučajeva porastao je za dva i iznosi 32, a broj oporavljenih pacijenata je 940.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na