SRETAN KRAJ Ovo su najljepše priče u ova tužna vremena

Prerano rođena beba u Škotskoj uspjela pobijediti koronavirus

Kako može biti dobro kada je ovako slaba i majušna, kako se ona može boriti protiv ovog virusa, sjeća se majka

Avaz.ba

Pejton je rođena osam sedmica ranije

Foto: Facebook


Trejsi Megvajer (Tracy Maguire) sjeća se trenutka kada su doktori stavljali bris u nos njene bebe stare samo tri sedmice kako bi je testirali na koronavirus. Rekla je da je to jedna od "najgorih stvari" koje je vidjela.

- To je bio prvi put da sam vidjela svoje dijete kako plače. Držala sam je, plakala sam i samo smo htjeli da sve bude što prije gotovo - ispričala je majka.

Teška samo 1,5 kilograma

Bebica Pejton (Peyton) rodila se osam sedmica prerano i težila je samo 1,5 kilograma. 

Doktori su se nakon rutinskog pregleda zabrinuli da Trejsi možda ima preeklampsiju te su nju i bebu poslali u bolnicu u Lanarkširu na dodatna testiranja. Ubrzo je ustanovljeno da je beba zaražena koronavirusom, piše BBC.

Rekli su mi da je Pejton dobro i da se ne trebam previše brinuti. Mislim da me doktor zapravo htio umiriti, ali ja sam nastavila plakati. Pomislila sam: Kako može biti dobro kada je ovako slaba i majušna, kako se ona može boriti protiv ovog virusa - ispričala je Megvajer.

  • Bebica je dobila steroide za jačanje pluća

    Bebica je dobila steroide za jačanje pluća

    Foto: Facebook


Malena Pejton dobila je steroide kako bi joj ojačala pluća, a njenoj majci je rečeno da zbog carskog reza mora otići kući na 14 dana i izolirati se od djeteta.

Otac u izolaciji

- Molila sam doktora telefonom da me pusti da budem s njom. Koliko god su svi pazili na nju, ja sam ipak njena mama. Čak i da je samo prehlađena, voljela bih biti tamo s njom - kazala je Megvajer.

Doktori su popustili, majka je ostala s bebom, a otac je otišao kući u samoizolaciju

Kako su prolazili dani, broj smrtnih slučajeva u Škotskoj zbog komplikacija povezanih s koronavirusom nastavio se povećavati, ali Pejton se počela oporavljati. Ona i njena majka otpuštene su iz bolnice u ponedjeljak.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na