BRISEL

Stoltenberg: Oni koji pokušavaju da razdvoje NATO i Crnu Goru propagandom neće uspjeti

Tokom te tri godine veoma intenzivno smo učili, vjerujem vrijedno napredovali, kazao Đukanović

Đukanović sa Stoltenbergom. Antena

Fu. M. / Avaz.ba

9.6.2020

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopćio je na konferenciji za medije nakon sastanka sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem da su razgovarali o stvarima koje su važne za Crnu Goru i za NATO.

Kako je rekao, bezbjednosni izazovi koji su bili prisutni prije koronavirusa i nisu nestali.

- NATO će se pobrinuti da zdravstvena kriza ne postane bezbjednosna kriza. Naše snage ostaju spremne i pripravne. Tokom ove krize primijećeno je da, kako unutar, tako i van zemlje, postoji propaganda čiji je cilj da pokuša da uruši naše savezništvo. U Alijansi radimo na tome da identifikujemo i razotkrijemo te informacije. Oni koji pokušaju da nas razdvoje neće uspjeti. Crna Gora ostaje važan saveznik Alijanse. Isto koliko NATO može da računa na Crnu Goru, i Crna Gora može da računa na NATO - poručio je Stoltenberg.

I crnogorski predsjednik Milo Đukanović saopćio je da je zadovoljan saradnjom u protekle tri godine.

- Tokom te tri godine veoma intenzivno smo učili, vjerujem vrijedno napredovali i kroz učešće u zajedničkim aktivnostima potvrdili kao odgovorna članica koja doprinosi stabilnosti na globalnom planu - kazao je Đukanović.

Zahvalio je i na pomoći saveznika u borbi protiv koronavirusa.

- Pokazali smo visok stepen organizovanosti i odgovornosti kada je u pitanju koronavirus, ključni izazovi su sada u oblasti ekonomije, kako bi održali povoljan politički ambijent za događaje koji slijede a to su izbori. Jako je važno da budu održani u adekvatnim uslovima, i adekvatnoj sposobnosti zemalja zapadnog Balkana da se odupru onim pritiscima koji žele da osujete evropsku i evroatlansku perspektivu svih država zapadnog Balkana - poručio je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.