CRNA GORA

Otac silovane studentice Irineju: Zašto zataškavate zlo?

Moja kćerka se više puta vama obraćala na razne načine, pisao otac

Porodica pisala Irineju. Arhiv

Fu. M. / Avaz.ba

10.6.2020

Porodica studentkinje Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, koja tvrdi da ju je silovao prodekan PBF Vladimir Vukašinović, ranije se za pomoć obraćala vrhu Srpske pravoslavne crkve i patrijarhu Irineju, ali reakcija od njih nikada nije došla, navode izvori Nova.rs.

Otac djevojke, koja je tvrdila da ju je silovao prodekan PBF Vladimir Vukašinović, uputio je pismo patrijarhu Irineju, zamolivši ga za prijem kako bi mogao da objasni kroz kakve je traume njegova kćerka prošla i sa namjerom da ukaže zašto im je potrebna pomoć. Međutim, prijem kod patrijarha se nikada nije dogodio.

- Moja kćerka se više puta vama obraćala na razne načine i predlagala da nas, njene roditelje, primite na razgovor. Kako čujemo u posljednje vrijeme, i vi svo zlo koje joj se dogodilo pokušavate da zataškati, prikazujući nju kao psihički bolesnu osobu, što nas je dodatno naljutilo. Poslije onoga što je on nad njom učinio, promijenio je i poremetio cijeli njen život i doveo ju je do psihijatrije. Čujemo da je imao više takvih afera i pravo je čudo da ga vi držite kao vašeg najboljeg i najznačajnijeg saradnika. Mi se ne miješamo u to, jer je to vaš izbor. Ali vas opominjemo, vaša Svetosti, da ćemo pred lice božje svi otići. Vi, koji ćete, vjerovatno davati veći odgovor pred Ocem nebeskim, a mi roditelji, jer će tražiti od nas Gospod odgovor koliko smo i šta učinili za svoje dijete, posebno u zaštiti od ovakvog zla - navodi se u pismu oca studentkinje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.