KNJIGA O AMERIČKOM PREDSJEDNIKU

Donald Tramp je lažljivi narcis kojeg je oblikovao dominantni otac

Procurili odlomci iz željno očekivane knjige, koju je napisala nećakinja aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država

Donald i Meri Tramp: Porodične tajne. People.com

Avaz.ba

7.7.2020

Nećakinja Donalda Trampa (Trump) opisuje aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država kao lažljivog narcisa kojeg je oblikovao njegov dominantni otac, pokazuju odlomci iz njenih željno očekivanih memoara koje su danas objavili američki mediji, prenosi AFP.

Knjiga pod nazivom "Previše i nikada dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu" trebala bi izaći sljedeće sedmice usred pravne bitke za zaustavljanje njene objave.

Hirovitost i neznanje

U njemu Meri optužuje Trampa za "hirovitost i neznanje", koji se protežu sve do njegovih mlađih dana, navodi CNN, koji je imao uvid u primjerak knjige.

Navodi se da je Tramp razvio "iskrivljeno ponašanje" i na "varanje gledao kao na način života", prenosi „New York Times“.

Autorica tvrdi da je budući američki vođa varao na ispitu, što mu je pomoglo da uđe u prestižnu poslovnu školu „Wharton University of Pennsylvania“, objavio je list.

Tramp: Varao na ispitu?. Arhiv

Autorica tvrdi da je njen ujak platio nekom drugom da položi ispit umjesto njega kad je bio srednjoškolac u Njujorku. U knjizi na 240 stranica navodi se da je Tramp proizvod svog "sociopatskog" oca Freda Trampa, objavio je „Washington Post“.

Meri, klinički psiholog, kaže da njen stric nije uspio razviti ljudsku emociju jer je njegov otac stvorio nasilnu i traumatičnu životnu sredinu.

Tvrdi da je za budućeg američkog lidera "laganje prvenstveno predstavljalo način kojim je trebalo uvjeriti druge ljude da je bolji nego što zapravo jest", navodi "Post".

Predsjednikov mlađi brat Robert Tramp otišao je na sud kako bi pokušao blokirati objavu, tvrdeći da Meri krši sporazum o neobjavljivanju, potpisan 2001. godine nakon nagodbe.

Odbijena žalba

No, prošle sedmice je sudija za žalbe u Njujorku presudio da je izdavačkoj kući „Simon i Schuster“ dopušteno objavljivanje memoara, navodeći da on "nije stranka u sporazumu".

Portparolka Bijele kuće Kejlig Mekeneni (Kayleigh McEnany) opisala je ovo djelo kao "knjigu neistina", iako je priznala da je nije vidjela.

-To su smiješni, apsurdni navodi koji nemaju apsolutno nikakve veze sa istinom – izjavila Mekeneni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.