KO ĆE BITI PREDSJEDNIK

Još 100 dana do izbora u SAD-u: Džo Bajden favorit, Tramp u problemima

Fox News anketa, čiji rezultati su ranije objavljeni, otkrila je da 29 posto birača smatra da je koronavirus najvažnije pitanje s kojim se zemlja suočava

Avaz.ba
26.07.2020 09:02

Bajden: Favorit u anketama

Foto: Agencije

Nešto više od tri mjeseca, tačnije 100 dana, ostalo je do predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ankete otkrivaju da demokratski kandidat Džo Bajden (Joe Biden) ima jasnu prednost u odnosu na republikanskog kandidata Donalda Trampa (Trump).

Iako, to ne mora ništa značiti osim da će izbori svakako biti neizvjesni. Ipak, ankete su sve vrijeme pokazivale da je Džo Bajden favorit, piše CNN.

Fox News anketa, čiji rezultati su ranije objavljeni, otkrila je da 29 posto birača smatra da je koronavirus najvažnije pitanje s kojim se zemlja suočava. To je gotovo dvostruko više od onih 15 posto koji smatraju da je ekonomija najvažnija.

Predstojeći izbori će se, prema pisanju CNN-a, odnositi na percepciju ko se od dvojice kandidata može bolje nositi sa koronavirusom. To bi moglo značiti da je Tramp u velikim problemima, ali nije isključeno ni da se slika promijeni do izbora.

Bajden u svim anketama ima prednost i u mnogo je boljem položaju sada nego što je Hilari Klinton (Hilary Clinton) bila prije izbora 2016. godine.

Komentari

NA VRH