VRIJEĐAO POLICAJCE

Hrvatska: Objavljen video hapšenja čovjeka koji je spasio Trnje od poplave

Na Facebook grupi "Trnje - na posljednjoj liniji obrane" objavljena je fotografija

Tokom hapšenja. Facebook

Fu. M. / Avaz.ba

28.7.2020

Zagrebačka policija saopćila je danas da je 54-godišnji Tihomir Blagus, ne navodeći njegov identitet, u naselju Trnje u subotu priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvodnog kanala prema Savi, piše "Jutarnji list".

Na Facebook grupi "Trnje - na posljednjoj liniji obrane" objavljena je fotografija, a potom i videosnimak hapšenja uz komentar:

- Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi dogodilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je za napomenuti da se Tihomir nije opirao, i čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice - pitaju se u Facebook grupi.

Policija je izvijestila da je 54-godišnjak, nakon dolaska policijskih službenika i tokom provođenja potrebnih radnji, došao i pritom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika.

Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a on to nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem, kako je saopćila policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.