NOVI SKANDAL

Trampov advokat objavio knjigu: Voli “zlatni tuš”, on je lažov, nasilnik, rasist, predator...

Koenovi memoari zovu se "Disloyal", odnosno "Nelojalan", a u njima otkriva da Trampa krasi mafijaški mentalitet

Donald Tramp. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

14.8.2020

Bivši advokat i blizak saradnik Donalda Trampa (Trump) Majkl Koen (Michael Cohen) objavio je isječke iz svoje knjige o Trampu u kojoj otkriva neke prilično skandalozne stvari o američkom predsjedniku, uključujući i to da je svjedočio "zlatnom tušu", piše "Daily Mail".

Koenovi memoari zovu se "Disloyal", odnosno "Nelojalan", a u njima otkriva da Trampa krasi mafijaški mentalitet.

- Osim njegove supruge i djece, ja poznajem Trampa bolje od ikoga drugoga - kaže Koen i dodaje da je upravo on pogurao Trampa u predsjedničku utrku 2015.

- Na neki način, poznavao sam ga i bolje od porodice, jer sam vidio pravog Trampa, u striptiz barovima, na tajnim poslovnim sastancima i u nekim drugim situacijama u kojima je otkrio kakav je doista: prevarant, lažov, nasilnik, rasist, predator - otkrio je Koen.

Majkl Koen. agencije

Knjiga sadrži Koenova priznanja o nekim vlastitim nedjelima zbog kojih je osuđen na tri godine zatvora.

- U Trampovo ime sam vršio pritisak na građevinare, uništavao poslovne partnere, lagao Melaniji kako bih prikrio njegove afere i maltretirao i vikao na one koji su bili prijetnja Trampovom usponu. Od zlatnih tuševa u seks-klubu u Las Vegasu, poreznih prevara, preko dogovora s korumpiranim dužnosnicima bivšeg Sovjetskog saveza, pa sve do ušutkavanja bivših ljubavnica, ja nisam bio samo svjedok predsjednikovih djela – ja sam bio njihov aktivni učesnik - kaže Koen.

On kaže kako se Tramp Vladimiru Putinu predstavljao kao jedan od njegovih korumpiranih oligarha milijardera.

- To pouzdano znam, jer sam lično sudjelovao u razgovorima i obavještavao njegovu djecu o svim novostima. Čak i kao kandidat za predsjednika, bezočno je lagao američkoj javnosti da nema nikakve veze s Rusijom - kaže Koen.

- Gledajući Trampa na večernjim vijestima iz zatvorske TV sobe, bilo mi ga je gotovo žao. Poznajem ga dobro i mogu dešifrirati njegove tikove i geste. Vidim pogled u njegovim očima kad bjesni i luduje, traži nekoga ko bi za njega mogao odraditi prljavi posao i uništiti njegove neprijatelje - rekao je Koen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.