SJEDINJENE DRŽAVE

Melanija Tramp: Gruba je istina da nismo ponosni na dijelove naše prošlosti

Pozivam ljude da pristojno živimo zajedno kako bismo mogli raditi i pokazati da smo dostojni naših standardnih američkih ideala, rekla Melanija

Melanija i Donald Tramp. AFP

Avaz.ba

26.8.2020

Nismo ponosni na neke dijelove naše prošlosti, ali moramo izvući pouke i fokusirati se na budućnost, poručila je protestantima protiv rasno motiviranog nasilja u SAD prva dama Melania Tramp (Trump) s izborne konvencije republikanaca.

Kao i svi vi, i ja razmišljam o rasno motiviranim neredima u našoj zemlji - naglasila je u poruci Melania Tramp, drugog dana konvencije na kojoj je Donald Tramp nominiran za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke. 

- Gruba je istina da nismo ponosni na dijelove naše prošlosti. Pozivam vas da se fokusirate na budućnost i istovremeno nastavite izvlačiti pouke iz prošlosti - naglasila je Melanija, piše BBC.

Pozivam ljude da pristojno živimo zajedno kako bismo mogli raditi i pokazati da smo dostojni naših standardnih američkih ideala. Pozivam ljude i da prestanu s nasiljem i pljačkom u ime pravde i da nikada ne grade pretpostavke na temelju boje nečije kože", naglasila je. 

Trump nije tradicionalan političar, ustvrdila je. 

- On ne ostaje samo na riječima, već traži djela i dobiva rezultate - kazala je, poručujući Amerikancima da ponovo glasaju za Trampa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.