PREGOVORI U BRISELU

Vučić nezadovoljan sastankom sa Hotijem, razgovori će biti još teži

Vučić je rekao da dolaze najteža pitanja, prema kojima postoje potpuno suprostavljeni stavovi, zbog čega će biti razgovori komplicirani i teški

Aleksandar Vučić. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

7.9.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Brisela, gdje učestvuje na novoj rundi pregovora sa predstavnicima Kosova.


Vučić je rekao da dolaze najteža pitanja, prema kojima postoje potpuno suprostavljeni stavovi, zbog čega će biti razgovori komplicirani i teški.

-U svakom slučaju nisam nezadovoljan današnjim sastankom. Za nas je ključno da se uklone barijere, da omogućimo slobodan protok robe, ljudi i kapitala - rekao je Vučić, obraćajući se novinarima nakon sastanka.

- Bit će komplikovano i bit će teško, ali moramo da nastavimo sa našim planovima i našim ciljem. Čekamo da se u naradnih mjesec dana vidimo koliko će novca biti dato i na koliko infrastrukturnim planova možemo da računamo - dodao je on.


Čim bude formirana nova vlada izaći ćemo pred Skupštinu i reći o čemu je riječ u razgovorima o Kosovu, rekao je Vučić.

- Ti razgovori za nas nisu nikada laki i jednostavni. Mi ćemo da čim se formira nova vlada, da idemo pred Narodnu Skupštinu sa temom Kosova.

Na današnjem sastanku se, prema njegovim riječima najviše razgovaralo o problčemu nestalih građana Kosova.

- Prištinska strana će donijeti Zakon o interno raseljenim lica. Očekujemo pomak u smislu naše borbe. Onome ko želi da dočeka starost na svom ognjištu, imat će priliku - dodao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.