PREDIZBORNI SKUP

Tramp ispričao kako je Melaniji otkrio da je nominiran za Nobela zbog Srbije i Kosova

Došao sam kući i rekao prvoj dami. "Draga imam veliku vijest večeras", kazao Tramp

Donald Tramp. afp

Fu. M. / Avaz.ba

20.9.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) sinoć je održao predizborni govor u u Sjevernoj Karolini.

Tramp se najprije pohvalio dvjema nominacijama za Nobelovu nagradu za mir koje je zaradio zbog pokušaja normalizacije odnosa između Izraela i dijela arapskog svijeta te odnosa između Srbije i Kosova.

Govorio je kao da je Nobela za mir već osvojio, a svojim pristalicama prepričao je kako je jedan dan došao kući i rekao svojoj supruzi Melaniji da upali televiziju jer će sigurno objaviti vijest o njegovoj nominaciji, prenosi Index.

- Došao sam kući i rekao prvoj dami: 'Draga...'. Znate, ona je jako popularna. Imala je sjajan govor večeras, zar ne? I Ivanka isto, zar ne? Uglavnom, došao sam kući i rekao: 'Draga, imam veliku vijest večeras. Hajdemo upaliti televizor.' Dođem kući i kažem: 'Prva damo, velika se stvar dogodila danas. Bio sam počašćen. Nominiran sam za Nobelovu nagradu. To je velika stvar, prva damo'. I onda, dva dana kasnije, opet dođem kući i kažem joj: 'Prva damo, nećeš mi vjerovati, ali opet mi je pripala čast. Nobelova nagrada za Kosovo'. Izrael, Kosovo... Rekao sam joj: 'Prva damo, ovo je sjajna vijest, hajdemo upaliti televizor, ovo će biti veliko, najvažnije večeras. Upravo smo dobili počast, to je velika stvar.' Nobelova nagrada, možete li to zamisliti? Odrasteš u Bruklinu, a sad dobivaš... - rekao je Tramp pa nastavio...

- Prva damo, upali taj televizor, prebaci na onaj lažljivi NBC News, kažem joj. I vidim vijest o oluji. 'Ok, prva damo, bez brige. To je velika oluja. Riješili smo je, tamo u Floridi, Alabami i Džordžiji su naši ljudi, vode brigu o tome, kao i uvijek... Dobro, prva damo, bez brige, to će sigurno biti prva sljedeća vijest, ipak je to Nobelova nagrada za mir', rekao sam joj.

Optužio je i NBC News jer nije prenio vijest da je nominiran za Nobela.

- Dobio sam nominaciju za Nobelovu nagradu za mir, a oni to nisu ni spomenuli. A kad je Obama dobio Nobela, bilo je u svim vijestima - požalio se Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.