REAKCIJE

Milanović o aferi "Janaf": O istrazi sve zna predsjednik Vlade, a Kovačevića znam godinama

Istakao je i da je SOA znala za istragu, iako joj to nije posao

Zoran Milanović. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

22.9.2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je informaciju da je mito od 1,96 miliona kuna poduzetnik Krešo Petek predao šefu "Janafa" Draganu Kovačeviću, 2019. godine, te da je u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu bio Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Dragana Kovačevića znam godinama, on je bio jedan uspješan direktor. Ova tema je kao putovanje u Albaniju, ovdje se skriva nešto opakije i ozbiljnije - odgovorio je predsjednik na pitanje koliko je dobro poznavao čelnog čovjeka "Janafa", prenosi Index.

Odgovorio je i na optužbe suca Ivana Turudića koji je rekao da je Milanovićevo komentiranje slučaja neprimjereno.

- Ako predsjednik ne bude komentirao istrage, neće nitko. Zadnja osoba koja može govoriti o istragama je aktivni sudac. Neka se Turudić bavi hrvatskim jezikom u sudnici, bio je jedan od lošijih studenata, a to se i vidi. Polupismene presude sve govore o sucima. Tim ljudima treba zabraniti da govore i uzeti im licencu - kazao je.

Istakao je i da je SOA znala za istragu, iako joj to nije posao.


- SOA nije znala za istragu, to nije posao za SOA-u. O istrazi sve zna i ministar unutarnjih poslova i zna predsjednik vlade. Mene pitate kakav imam odnos s Draganom Kovačevićem? Pa on je imao dobre odnose s pola Zagreba. Ja znam Kovačevića 20 godina - rekao je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.