BIJELA KUĆA NA NOGAMA

Tvrdnje zvaničnika Bijele kuće: Donald Tramp pomalo ima probleme s disanjem

Predsjednik SAD prebačen je sinoć u Nacionalni vojno-medicinski centar "Walter Reed"

Predsjednik SAD primio je koktel dva antitijela. Agencija

Z. K.

3.10.2020

Bijela kuća je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump), prenose američki mediji. Jedan Trampov savjetnik rekao je da postoji razlog zašto je predsjednikovo stanje zabrinjavajuće, navodi novinar CNN-a Džim Akosta (Jim Acosta) na svom Twitter nalogu.  Izvor CNN-a rekao je da je Tramp vrlo umoran i da pomalo ima probleme s disanjem. Kako navodi Akosta, jedan zvaničnik Bijele kuće naveo je da je Tramp "umoran", ali da se stanje ne pogoršava i istakao da javnost ne bi trebalo da bude uznemirena i da Tramp situaciju shvata vrlo ozbiljno.

Predsjednik SAD prebačen je sinoć u Nacionalni vojno-medicinski centar "Walter Reed". Tramp, koji je zaražen koronavirusom, radit će iz predsjedničke kancelarije u "Volter Ridu" sljedećih nekoliko dana, kaže se u saopćenju Bele kuće.  Ranije je saopćeno i da ima temperaturu i da kašlje.

- Predsjednik SAD primio je koktel dva antitijela, eksperimentalni lijek protiv koronavirusa koji je proizvela američka kompanija "Regeneron" - saopćio je njegov ljekar Šon Konli (Sean Conley).

Eksperimentalni lijek protiv koronavirusa koji je primio Tramp, predstavlja koktel dva vještački proizvedena antitijela, koja oponašaju prirodnu odbrambenu reakciju organizma protiv virusa. Ona imaju za cilj da se snažno vežu za protein na površini virusa, piše BBC. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.