FORMIRANJE VLASTI

Brnabić sa Dačićem i Šapićem o Vladi Srbije

Brnabić je ranije izjavila da će sastav vlade biti poznat u utorak popodne poslije sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke

Ana Brnabić. agencije

Fu. M.

20.10.2020

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se u zgradi Vlade Srbije sa predstavnicima koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem (SPS-JS), a potom i sa predsjednikom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem, prenosi RSE.

Šapić je novinarima rekao da je zadovoljan razgovorom, ali na pitanje da li će biti u vladi, odgovorio je da ne bi bilo fer da otkriva detalje sa sastanka jer je popodne sjednica predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) koja ima apsolutnu većinu u parlamentu.

Brnabić je ranije izjavila da će sastav vlade biti poznat u utorak popodne poslije sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke.

Nije poznato da li će SNS, koji ima dvije trećine mandata u parlamentu, imati koalicione partnere. Također nisu poznata ni imena ministara. Brnabić je prije nekoliko dana najavila da će među ministrima biti oko 50 posto žena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.