SARADNICI POZITIVNI

Alžirski predsjednik u bolnici

U saopćenju se ne navode detalji da li je predsjednik bio pozitivan na koronavirus, ali se ističe da je njegovo stanje stabilno i da ne izaziva zabrinutost, te da on još radi

Abdelmadžid Tebun. Agencije

A. Ka. / Srna

27.10.2020

Alžirski predsjednik Abdelmadžid Tebun primljen je u specijalizovano odjeljenje vojne bolnice, saopćeno je danas iz njegove kancelarije. 

U saopćenju se ne navode detalji da li je predsjednik bio pozitivan na koronavirus, ali se ističe da je njegovo stanje stabilno i da ne izaziva zabrinutost, te da on još radi.

Tebun (75) izjavio je tokom vikenda da odlazi u samoizolaciju nakon što je nekoliko njegovih saradnika bilo pozitivno na koronavirus.

Alžirski predsjednik u bolnicu odlazi u kritičkom momentu za njegove napore da izvrši reforme nakon prošlogodišnjih masovnih protesta zbog kojih je prethodnik na toj funkciju Abdelaziz Buteflika otišao sa vlasti nakon 20 godina.

Tebun je izabran u decembru i on je pokrenuo inicijativu za izmjene Ustava kojim se ograničava predsjednički mandat i daju se veća ovlaštenja parlamentu i pravosuđu. Tokom vikenda u Alžiru će biti održan referendum o ovom pitanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.