DŽORDŽIJA

Tramp na prvom skupu nakon izbora opet tvrdi da je pobjednik

Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili - dodao je uz oduševljene povike

Tramp i Melanija na skupu u Valdosti. AFP

A. J.

6.12.2020

Na svom prvom izbornom skupu nakon američkih predsjedničkih izbora Donald Tramp (Trump) je u Džordžiji ponovo ustvrdio da će pobijediti na izborima na kojima je prije gotovo mjesec ipak pobijedio Džo Bajden (Joe Biden).


- Na putu smo da pobijedimo na ovim izborima - rekao je predsjednik na odlasku pred stotinama pristaša okupljenih na otvorenom u Valdosti.

- Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili - dodao je uz oduševljene povike.


Unatoč Trampovim optužbama za izbornu prevaru, sudovi su odbili velik broj sudskih tužbi koje su njegovi advokati podnijeli diljem Sjedinjenih Država.


Donald Tramp je došao na skup u Valdosti u Džordžiji kako bi podupro dvoje republikanaca, Davida Perdjua (Perdue) i Keli Lefler (Kelly Loeffler), koji će se 5. januara takmičiti s demokratima Džonom Osofom (Jon Ossoff) i Rafaelom Vornokom (Raphael Warnock) za dva mjesta u Senatu.


Tramp je opet oštro kritizirao guvernera te konzervativne države Braja Kempa (Brian) koji je republikanac i njegov bivši saveznik, pozivajući ga da ponovo provjeri glasačke listiće s predsjedničkih izbora.


Izborni rezultat u Džordžiji je već provjeren i potvrđen i Bajden je ondje osvojio tek 13.000 glasova više od Donalda Trampa, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.