CRNA GORA

Lideri Demokratskog fronta najavili uskraćivanje podrške novoj Vladi zbog SPC-a

Nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela, naveli u saopćenju

Čelnici SPC-a objavili saopćenje. Agencije

F. Mustafić

25.12.2020

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević saopćili su danas da kao lideri stranaka imaju obavezu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i biračima da glasaju za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a da oni koji podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati njihovu podršku.

- Nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela oko kojih smo se okupili u koaliciji "Za budućnost Crne Gore". U istoj vlasti ne mogu istovremeno biti DF i Milivoje Katnić i Zoran Lazović. Mi nismo isto društvo, a izbor je jednostavan: DF ili mafija! - poručila su trojica lidera.

Oni su to poručili nakon izjave Specijalnog državnog tužilaštva da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i zamjenik direktora policije Zoran Lazović imaju bezrezervnu podršku Dritana Abazovića za nastavak obavljanja fukcija na kojima su.

U zajedničkom saopćenju trojice lidera se navodi da je DF ranije već saopšćo da nakon izbora Vlade Zdravka Krivokapića neće više trpjeti nikakve ucjene niti će dopustiti da oni koji su u ime Mila Ðukanovića progonili glasače tog saveza, kao i njih, nastave s obavljanjem najodgovornijih funkcija u tužilačkom i sigurnosnom sektoru.

- Još jedino imamo obavezu prema SPC-u i njihovim glasačima da glasamo za Zakon o slobodi veroispovijesti, a oni koji bezrezervno podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati našu podršku - poručili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.