FRANCUSKA

Glumac Žerar Depardje optužen za silovanje

Na slučaju se u početku “nije radilo” jer nije bilo dovoljno dokaza

A. M.

Žerar Depardje

Foto: Agencije


Francuski glumac Žerar Depardje (Gerard Depardieuoptužen je da je prije tri godine silovao mladu glumicu, pišu strani mediji. U decembru su ga optužili za seksualno nasilje koji se dogodilo 2018. godine, u Parizu u njegovom apartmanu, kada je žrtva imala 22 godine, ističe dobro upućeni izvor.

Na slučaju se u početku “nije radilo” jer nije bilo dovoljno dokaza, ali onda je ponovno pokrenut kada je francuska glumica čiji se identitet ne zna, podnijela žalbu.

Žerarov advokat Erve Temim izjavio je da “žali što je ta informacija objavljena”. Glumac nominovan za Oskara 1991. za ulogu u filmu “Cyrano de Bergerac”, negirao je da je ikad počinio djelo za koje ga terete.

Osim u filmovima o Asteriksu i Obeliksu, glumio je i u filmovima “Zelena karta”, “Čovek sa čeličnom maskom”, “Posljednji metro”, “Danton”…

Od 1970. bio je oženjen francuskom glumicom i spisateljicom Elizabet Depardije, ali par se razišao 1996. godine. Glumac ima četvero djece iz prošlog braka i raznih veza, a od 2005. je s mlađom spisateljicom Klementin Igu, koja je oko 30 godina mlađa od njega.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na