CRNI BILANS

Spasilački timovi izvukli još dva tijela iz ruševina zgrade u Floridi

Kiša i veliki komadi cementa otežavaju akciju spasilaca koji rade neprestano od kada se srušila zgrada od 12 spratova sa 156 stanova

A. Ka. / Srna

Iz ruševina nije izvučen niko živ

Foto: Agencije


Spasilački timovi izvukli su još dva tijela iz ruševina od betona i čelika djelimično urušene stambene zgrade nedaleko od Majamija u Floridi, čime je broj poginulih povećan na 11, uz 150 osoba koja se i dalje vode kao nestala četiri dana poslije tragedije.

Kiša i veliki komadi cementa otežavaju akciju spasilaca koji rade neprestano od kada se srušila zgrada od 12 spratova sa 156 stanova.

Iz ruševina objekta koji se nalazi pored plaže u mjestu Surfsajd nije izvučen niko živ.

Spasilačke ekipe, među kojima si i stručnjaci koje su poslali Izrael i Meksiko, koriste kranove, pse i skenere sa ultraljubičastim zracima da bi pronašli tragove života u ruševinama, ali je nade sve manje.

Za sada nije poznato zašto se srušila zgrada stara 40 godina, ali je inicijalna istraga fokusirana na inženjerski izvještaj iz 2008. godine u kojem je ukazano na strukturne probleme. Izvještaj su objavili gradski zvaničnici Surfsajda.

Predsjednik udruženja stanara upozorio je pismom sve u zgradi u aprilu 2021. godine da postoje vidljivi tragovi pogoršanja stanja betona u garaži ispod zgrade i da se situacija pogoršava iz godine u godinu, kao i da postoji šteta na krovu.

On ih je tada pozvao da plate oko 15 miliona dolara za neophodne popravke.

Više o:

Majami Florida Zgrada
NA VRH

Podijeli članak na