U SLJEDEĆA 24 DO 36 SATI

Bajden: Očekujemo još jedan teroristički napad na aerodrom u Kabulu

Kad god neko pokuša nauditi SAD ili napasti naše trupe, mi ćemo odgovoriti. To nije upitno, poručio je američki predsjednik

Američki predsjednik Džo Bajden. AFP

N. Aj. / AFP

28.8.2021

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) objavio je da je u narednih 24 do 36 sati moguć još jedan teroristički napad na aerodrom u Kabulu, prenosi AFP.

- Situacija na terenu i dalje je izuzetno opasna, a prijetnja od terorističkih napada na zračnu luku i dalje je velika. Naši zapovjednici obavijestili su me da je napad vrlo vjerojatan u sljedećih 24 do 36 sati. Naredio sam im da poduzmu sve moguće mjere za zaštitu i provjerio imaju li sva ovlaštenja, resurse i planove za zaštitu naših muškaraca i žena na terenu. Uvjerili su me da imaju i da mogu poduzeti sve mjere kako bi dovršili misiju i sigurno vratili naše ljude - objavio je Bajden.

U saopćenju je također poručio kako sinoćnji napad na ISIS-K nije bio zadnji.

- Nastavit ćemo loviti sve osobe uključene u taj gnusni napad i natjerati ih da plate. Kad god neko pokuša nauditi SAD ili napasti naše trupe, mi ćemo odgovoriti. To nije upitno - poručio je američki predsjednik.

Naglasio je kako nastavljaju s evakuacijom civila iz fganistana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.