NJUJORK

Brazilski ministar zdravlja pozitivan na koronavirus: Došao s predsjednikom Bolsonarom na Generalnu skupštinu UN-a

Pošto nevakcinisanim osobama nije dozvoljen ulazak u restorane u Njujorku, Bolsonaro i njegova pratnja jeli su picu na trotoaru tokom boravka u gradu

Brazilski ministar zdravlja Marselo Kvejroga. Agencije

N. Aj. / Srna

22.9.2021

Brazilski ministar zdravlja Marselo Kvejroga (Marcelo Queiroga) pozitivan je na koronavirus nakon što je u društvu predsjednika Žaira Bolsonara (Jair Bolsonaro) stigao na Generalnu skupštinu UN-a u Njujork, saopćile su danas brazilske vlasti.

U saopćenju se navodi da će Kvejroga biti u karantinu u Njujorku. Ostatak brazilske delegacije negativan je na koronavirus.

Kvejroga je za brazilske medije rekao da je tokom boravka u zgradi UN-a sve vrijeme nosio zaštitnu masku.

Bolsonaro je bio protiv regulativa UN-a da svi koji prisustvuju skupštini budu vakcinisani. On je i ranije izjavljivao da nije vakcinisan.

Brazilski predsjednik je u svom govoru pred prisutnima ponovio da njegova administracija ne podržava upotrebu Covid pasoša.

Pošto nevakcinisanim osobama nije dozvoljen ulazak u restorane u Njujorku, Bolsonaro i njegova pratnja jeli su picu na trotoaru tokom boravka u gradu.

Kvejroga je drugi član Bolsonarove delegacije u Njujorku koji je pozitivan na koronavirus korona. Mladi diplomata koji je bio dio pripremnog tima za dolazak predsjednika bio je pozitivan na virus tokom vikenda i nalazi se u izolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.