NOVI DETALJI

Užas u Bugarskoj: Među poginulima u zapaljenom autobusu ima i djece

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu "Pirogov" u Sofiji

A. Ka. / Srna

S lica mjesta: Nastradalo najmanje 45 osoba

Foto: Agencije


Najmanje 45 ljudi, uglavnom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na autoputu u zapadnoj Bugarskoj, a među žrtvama ima i djece, saopćili su zvaničnici.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

- Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo - izjavio je Nikolov.

Sedam osoba iskočilo

Zvaničnik bolnice u Sofiji izjavio je da je sedam osoba koje su u toj ustanovi na liječenju uspjelo da iskoči iz zapaljenog autobusa. Svi su u stabilnom stanju.

Bugarski mediji javili su da se nesreća dogodila sinoć tri sata poslije ponoći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da su se putnici vraćali u Skoplje sa putovanja u Istanbul tokom vikenda.

Među nastradalim 12 maloljetnih osoba

Sjevernomakedonska agencija MIA prenijela je da je među poginulima i 12 maloljetnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev i privremeni premijer Stefan Janev razgovarali su telefonom sa predsjednikom makedonske vlade Zoranom Zaevom, koji je najavio dolazak u Bugarsku i posjetu preživjelima.

Više o temi Sjeverna Makedonija

NA VRH

Podijeli članak na