NEMAJU MEDICINSKE LOGIKE

Izrael planira ukidanje Covid-potvrda: Samo stvaraju paniku

Protiv njih je izraelski ministar financija Avigdor Liberman

Nema medicinske ni epidemiološke logike u zelenim propusnicama. ARHIV

E. Ć. / Index.hr

19.1.2022

Izrael je jučer zabilježio novi dnevni rekord od 65.259 novozaraženih koronavirusom, a paralelno s tim povela se ozbiljna rasprava o ukidanju Covid-potvrda. Protiv njih je izraelski ministar financija Avigdor Liberman, prenosi "The Jerusalem Post".

Liberman se jučer s premijerom Naftalijem Bennettom i ministrom zdravstva Nitzanom Horovicom (Horowitz) obratio javnosti kada je rekao da će više od 25 miliona kućnih brzih antigenskih testova biti distribuirano Izraelcima. Nakon toga se na Twitteru javio o Covid-potvrdama.

- Nema medicinske ni epidemiološke logike u zelenim propusnicama, kako zaključuju mnogi stručnjaci. Ono što postoji je direktna šteta ekonomiji, dnevnom funkcioniranju i, dodatno, značajan doprinos stvaranju panike u javnosti. Radim zajedno sa svim dionicima kako bismo eliminirali zelenu propusnicu i očuvali normalnu rutinu za sve nas - napisao je on.


Pod režimom zelene propusnice koja je trenutno još uvijek na snazi u Izraelu samo ljudi koji su cijepljeni, preboljeli ili testirani prethodnog dana (u posljednjih 72 sata u iznimnim slučajevima) imaju pristup nekim aktivnostima i objektima, i u nekim slučajevima, radnom mjestu.

Ako bi se zelena propusnica ukinula, to bi predstavljalo jednu od najdramatičnijih promjena u načinu na koji se zemlja bori s pandemijom, smatra Nahman Eš (Nachamn Ash), glavni direktor ministarstva zdravstva Izraela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.