TVRDI RUSIJA

Ukrajinci pobjegli iz vojne baze kod Hersona, ostavili oružje i tenkove

Nekoliko sati ranije je gradonačelnik Hersona Ihor Kolihajev rekao za CNN da u gradu više nema oružja za otpor ruskim snagama koje su opkolile grad

Herson: Rusi zauzeli vojno naoružanje. Agencije

M. Aš. / Index

5.3.2022

Ruski vojnici preuzeli su kontrolu nad vojnom bazom oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Radensk, u oblasti Herson, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

 - Ukrajinska vojska hitno je napustila svoje položaje i ostavila bazu s opremom, oružjem i streljivom. Baza se nalazila na površini od šest do sedam hektara. Među trofejima pronađenim na njemu su ukrajinski tenkovi T-64 i T-80, oklopni transporteri, borbena vozila pješaštva i vozila Ural. Nekoliko metara od parkinga je veliki hangar. U njemu se nalazi skladište streljiva, mine, protutenkovske vođene rakete, minobacačke i tenkovske granate", piše rusko ministarstvo.

Nekoliko sati ranije je gradonačelnik Hersona Ihor Kolihajev rekao za CNN da u gradu više nema oružja za otpor ruskim snagama koje su opkolile grad.

- Ljudi Hersona su nenaoružani. Nemamo više oružja da se odupremo, da pružimo oružani otpor”, rekao je Johnu Bermanu s CNN-a

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.