BEN GURION

Drama na izraelskom aerodromu: Amerikanac pokušao prošvercati granatu

Usred haosa, muškarac se povrijedio kada je pao preko pokretne trake za prtljag dok je pokušavao pobjeći i prebačen je u bolnicu

Panika na izraelskom aerodromu. Twitter

E. Ć.

29.4.2022

Jedna američka porodica izazvala je strah od bombe na glavnom izraelskom međunarodnom aerodromu "Ben Gurion" nakon što je prilikom sigurnosne provjere prikazala neeksplodiranu topničku granatu.

Pokupili su ubojna sredstva tokom posjeta izraelskoj okupiranoj Golanskoj visoravni, mjestu ratova između Izraela i Sirije, prema vlastima.


Granata koju je Amerikanac htio prošvercati. BBC

Videosnimci na društvenim mrežama pokazuju kako ljudi panično bježe s mjesta događaja. Porodici je bilo dopušteno da se ukrca na let nakon što ju je ispitalo osiguranje, koje je dalo sve.

Izraelska informativna stranica YNet objavila je da je u incidentu u četvrtak navečer član obitelji izvadio bombu iz svog ruksaka i pitao službenika sigurnosti može li se staviti u kofer.

Usred haosa, muškarac se povrijedio kada je pao preko pokretne trake za prtljag dok je pokušavao pobjeći i prebačen je u bolnicu. Inače, eerodrom Ben Gurion, nedaleko od Tel Aviva, ima jedan od najviših nivoa sigurnosti na svijetu, javlja BBC.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.