KOMPANIJA NESTLE

Pronađeno više od 500 kilograma kokaina u kontejneru s vrećama kafe u Švicarskoj

"Nespreso" je obavijestio policiju prije tri dana da su zaposleni pronašli nepoznatu bijelu supstancu dok su istovarali vreće sa kafom u zrnu koja je upravo stigla iz Brazila

E. Ć. / Srna

Nestle: Obavijestili policiju

Foto: Twitter


Više od 500 kilograma kokaina čija je procijenjena vrijednost veća od 50 miliona švicarskih franaka pronađeno je u kontejneru sa vrećama kafe namijenjenim "Nestelovoj" fabrici "Nespreso" u mjestu Romont, na zapadu Švicarske, saopćila je danas kantonalna policija.

"Nespreso" je obavijestio policiju prije tri dana da su zaposleni pronašli nepoznatu bijelu supstancu dok su istovarali vreće sa kafom u zrnu koja je upravo stigla iz Brazila, saopćila je policija. Analiza je pokazala da je ta supstanca kokain.

- Supstanca o kojoj je riječ nije došla u dodir sa našim proizvodima niti opremom za proizvodnju - navodi "Nespreso" u saopćenju.

Kompanija dodaje da ne može da objavi više detalja pošto je policijska istraga u toku i napominje da su svi njeni proizvodi bezbjedni za konzumiranje. Ova kompanija proizvodi kapsule za pripremanje kafe.

Više o temi Švicarska

NA VRH

Podijeli članak na