NA PLAŽI U KOLUMBIJI

Paragvajski krim tužilac ubijen na medenom mjesecu, radio je i na slučaju protiv Ronaldinja

Peci je bio poznat po svom radu na visokoprofilnim slučajevima protiv pranja novca i droga, te istrazi ubistva kćerke regionalnog guvernera prošle godine

E. Ć.

Marcel Peci

Foto: Twitter


Paragvajskog tužitelja za slučajeve organiziranog kriminala i trgovine drogom ubili su naoružani ljudi na plaži u Kolumbiji, dok je bio na medenom mjesecu sa svojom suprugom, javlja AP.

Marsela Pecija (Marcel Pecci) ubili su napadači koji su stigli jet skijem ili malim čamcem, rekla je njegova supruga, novinarka Klaudija Aguilera (Claudia).

Iza njega ostala trudna supruga

Nedavno je na društvenim mrežama podijelila fotografije s njihovog medenog mjeseca na poluotoku Baru na Karibima, južno od kolumbijskog grada Cartagene.

Posljednju objavu objavila je nekoliko sati prije napada, najavljujući trudnoću. Bila je to fotografija nje i njenog supruga s parom dječjih cipela uz poruku: "Najbolji vjenčani poklon... život koji se približava, koji je svjedočanstvo najslađe ljubavi."

Aguilera je rekla da njen suprug nije primio nikakve prijetnje prije napada, ali je dodala da su im dvojica muškaraca prišla na privatnoj plaži uz njihov hotel. Predsjednik Paragvaja Mario Abdo Benitez izrazio je sućut na Twitteru. Opisao je "kukavičko ubojstvo" i ponovio svoju predanost borbi protiv organiziranog kriminala.

- Imamo informacije koje se prikupljaju u hitnim naporima i koje su povjerljive koje će nam pomoći da identificiramo odgovorne za ovaj zločin - rekao je načelnik kolumbijske nacionalne policije general Jorge Luis Vargas u videoporuci.

Nagrada za informacije

Najavljena je nagrada od oko 122.000 dolara za informacije koje bi mogle pomoći u rješavanju zločina, kao i identificiranju osoba za koje se sumnja da su umiješane u slučaj.

Inače, Peci je bio poznat po svom radu na visokoprofilnim slučajevima protiv pranja novca i droga, te istrazi ubistva kćerke regionalnog guvernera prošle godine.

On je bio i uključen u slučaj protiv legendarnog brazilskog fudbalera Ronaldinja (Ronaldinho), koji je prije dvije godine bio uhapšen pri pokušaju ulaska u Paragvaj s falsificiranim pasošem.

NA VRH

Podijeli članak na