BAZIRANI U MALBORKU

Italija je podigla borbene avione u blizini Poljske

Osim toga, Vlada je odlučila da zatvori jedan od graničnih prijelaza

Borbeni avioni. TWITTER

A. O.

30.9.2022

Italija je podigla borbene avione iznad ruskih aviona u blizini Poljske granice. To se dogodilo zbog prisustva ruskih aviona u blizini poljske granice.

Italijanske zračne snage izvještavaju na Twitteru i Il Messaggero.

Poznato je da su avioni Eurofighter prije 2 dana upućeni u Poljsku radi obavljanja sličnih zadataka. Učestvuju u NATO misiji.

Avioni su morali da budu podignuti u vazduh nakon što su presreli 3 ruska aviona. Letjeli su blizu sjeveroistočnog krila Alijanse.

Eurofightersi su bazirani u bazi Malbork, koja se nalazi na sjeveru Poljske, nedaleko od Kalinjingrada.

Treba imati na umu da su od 1. avgusta italijanski, njemački i mađarski avioni počeli da patroliraju nebom baltičkih zemalja i Baltičkog mora. Napominje se da su četiri  mađarska lovca JAS-39 stacionirana u vazdušnoj bazi Šiauliai u Estoniji, italijanski Eurofighters poletjet će iz poljskog Malborka, a njemački avioni istog tipa se nalaze u Estoniji, u vazdušnoj bazi Emari.

Nadalje, u utorak, 27. septembra, Vlada Latvije usvojila je prijedloge Ministarstva unutrašnjih poslova za proglašenje vanrednog stanja u nekim regijama u blizini granice sa Ruskom Federacijom u vezi s mobilizacijom najavljenom u Rusiji. Osim toga, Vlada je odlučila da zatvori jedan od graničnih prijelaza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.