OBJAVLJEN VIDEO

Novi detalji o tragediji u Tanzaniji: Poginulo najmanje 19 osoba u padu aviona

Provjeravamo jesu li točkovi udarili o tlo pod vodom ili pokušavamo smisliti neki drugi način da ga izguramo iz jezera, rekao je Čalamila

Akcija spašavanja. PRINTSCREEN / YOUTUBE

A. O.

6.11.2022

Avion aviokompanije Precision Air danas se srušio se u Viktorijino jezero u Tanzaniji. To se dogodilo dok je pokušavao sletjeti u zračnu luku Bukoba.

CNN javlja da je za sada potvrđeno troje poginulih. Međutim, prema novim informacijama, smatra se da ja 19 osoba poginulo. Spasilački čamci su raspoređeni i hitne službe nastavljaju spašavati druge putnike. Avion je poletio iz glavnog grada Dar es Salama (Salaama) i srušio se u Viktorijino jezero zbog jakog nevremena.

Na letu su bile ukupno 43 osobe, uključujući 39 putnika i četiri člana posade, prema informacijama vijećnika pokrajine Kagera Albertu Čalamili (Chalamili).

- Pokušavamo izvući avion iz vode. Provjeravamo jesu li točkovi udarili o tlo pod vodom ili pokušavamo smisliti neki drugi način da ga izguramo iz jezera. U ovom trenutku još uvijek postoji komunikacija iz kokpita. Piloti su i dalje u kontaktu s nama - rekao je Čalamila.




Šef lokalne policije Viliam Mampagale (William Mwampaghale) ranije je kazao da je sve pod kontrolom.

Predsjednica Tanzanije Samia Suluhu Hasan (Hassan) oglasila se na društvenim mrežama i pozvala na mir dok su spasioci radili na mjestu srušenog aviona.


- S tugom sam primila informaciju o padu leta Precision Aira na jezeru Victoria, u regiji Kagera. Izražavam saučešće svima koji su pogođeni ovim incidentom. Budimo mirni i dalje dok traje akcija spašavanja i molimo se Bogu da nam pomogne - napisala je predsjednica na Twitteru. 

Precision Air je najveći tanzanijski avioprijevoznik u privatnom vlasništvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.