CURENJE PODATAKA

Najveći skandal u historiji Facebooka upravo je postao još veći

BBC

4.4.2018

Curenje podataka iz najpopularnije društvene mreže svijeta, Facebooka, mnogo je veće nego što je to procijenio haker Kristofer Vajli (Christopher Viley), koji je nedavno otkrio veliki skandal ove kompanije.

Prema navodima koje je u novom blogu otkrio direktor kancelarije za tehnologiju pri Facebooku Mike Šrepfer, broj ljudi koji su pogođeni curenjem podataka iznosi gotovo 87 miliona, što je za 37 miliona više od početne procjene, piše BBC.

Ovi podaci otkriveni su samo nekoliko sati nakon što je američki Kongres otkrio da će osnivač Facebooka Mark Zakerberg biti ispitan pred članovima ove institucije, zbog velikog skandala koji potresa svijet.

Facebook je zbog ovog skandala izgubio velike količine zarade u prethodnim danima, a suočava se sa brojnim istragama na gotovo svim kontinentima.

Podsjećamo, Facebook se suočava s velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije da je kompanija zloupotrijebila lične podatke skoro 50 miliona korisnika te mreže.

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg priznao je velike propuste koji su doveli najpopularniju mrežu pod istragu u SAD i Velikoj Britaniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.